Çöps Kurumsal
Lezzet yolculuğumuz ve satır başlarımız
Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk demiryolu hattı Ege’de Aydın – İzmir arasında 19. yüzyılın sonunda yapılmıştır. Bu hattın merkez istasyonlarından olan Aydın – Ortaklar’da acıkan yolcuların hızlı şekilde doyurulması amacıyla ilk çöpşiş satıcıları ortaya çıkmıştır.
Ortaklar’da trenin gelişi istasyondan gözüktüğü zaman ızgaraya atılan çöpşiş etlerin doğal kamışlardan yapılan şişlere takılmasıyla hazırlanır. Trenin istasyona ulaştığı süre olan 4 dakikada pişen etler yolculara sıcak olarak sunulur. Zaman içinde Aydın – Ortaklar ve bütün ege bölgesinde bu ürün geleneksel ve lezzetli bir yemek haline gelmiştir. Çöpşişe lezzetini veren en önemli unsur etlerin takıldığı kargının ete verdiği aroma ve lezzettir.
2016 yılında kurulan ÇÖPS A.Ş markası ile Ege’nin bu lezzetli ürününü tüketicilerle buluşturmayı hedeflemektedir. ÇÖPS restoranları franchise sistemi ile işletilmekte ve başta Çöpşiş olmak üzere lezzetli ve sağlıklı et ürünlerini modern bir işletme – tedarik sistemiyle tüketiciyle buluşturmaktadır.
ÇÖPS dinamik bir yaklaşımla franchise işletmecilik modeliyle yeme içme sektöründe önemli bir boşluğu doldurmayı hedefleyen yenilikçi bir markadır. Lezzetli, dondurulmadan hazırlanmış yüksek kaliteli ürünlerini uygun fiyatla geniş kitlelere yaymayı hedefleyen bir markadır.